Stockholm



Jag och vääääärldens sötaste tvååring Zackarias =D
Min kusin Annas lille son!


Lika lyckat som vanligt att köpa en jacka från Zara
och ett nytt läspstift från Lancômes höstkollektion =D

Kerstin goes...

...to STOCKHOLM!!!!!! YAY!!! =D

Wielka Formosa

Hjälpte Karin med att fota hennes häst Formosa i söndags. Formosa är en riktig skönhet fast det klart hon är ju ett Arabiskt Fullblod. Kolla vilken blick och hållning hon har! En äkta arab. Synd bara att hon aldrig riktigt visade den rastypiska arabhalsen...




Diamanter

Jag och Sara Lund satt i skolan och diskuterade konstgjorda diamanter. Jag var helt säker på att man kan pressa kol tillräckligt väl för att få fram en fin diamant, men naturligtvis är inte dessa inte i närheten av lika fina som dem som är naturligt framställda. Då Sara var helt säker på att det inte går, ialla fall inte alls så att dem blir finna kanske tillcokmed missfäärgade och inte lika tät densitet osv, varför skulle diamanten annars vara den finaste stenen och fortfarande så dyr? Det hade jag inget svar på, men jag vet att jag läste om en person som hade pressat ihop aska från sin man eller fru eller vad det var och fått en diamant att sätta i en ring. Alltså en konstgjord diamant. hon menade även på att om det fanns konstgjorda diamanter, som det säkert fanns, så kallade man dem inte för "diamanter" utan kanske för "kubisk zirkon" eller liknande.

Sara: "Detta ska jag kolla upp på wikipedia!" 
Och mycket riktigt på wikipedia står det: "Metoden att tillverka konstgjorda diamanter uppfanns 1953ASEA i Västerås av uppfinnaren Baltzar von Platen, som med hjälp av den unge civilingenjören Anders Kämpe kunde framställa världens första konstgjorda diamanter i en specialbyggd tryckugn. De så kallade syntetiska diamanterna, som främst används inom industrin, blir ofta inte lika stora som de naturligt bildade och har oftast en gulaktig färg. Dock har det på senare tid utvecklats metoder för att framställa större färglösa diamanter som endast kan skiljas från naturliga diamanter med hjälp av mycket sofistikerade analystekniker." 

Så jag hade rätt, igen. =D

Så jag klickade vidare och kom in på "Hope diamanten", en utav världens största och väger 45.52 carat (inte illa!) och insåg, när jag läste att den fanns i Washington, att jag har ett svagt minne av att jag har sett den när jag var där julen -98!! =D Lite kul i vardagen bara... Gjorde vi det Arvid?

Hope diamanten

Nu är mamma igång igen...

Jag: ... och Marikas och Saras tränare har brutit lårbenshalsen med öppen fraktur.
Mamma: Jaha!

Ni skulle hört tonen på mammas svar!!!! HAHAHA!!!! Den var väldigt glad och lika med "So what, det är väll inget!" hahahahha!! Dem som har hört mammas känslokalla försök till att berätta bra historier förstår vad jag menar nu!!! Det var såå roligt. Hon är ju heeeelt känlokall! HAHAHAH!!!

Plugg...

Maths Project, World Litterature Essay, EXTENDED ESSAY, Geography Field Work, Written Task, TOK, Individual Orals och 50 timmar Service...
Har jag glömt något? ALLT detta ska skrivas denna terminen UTÖVER det andra plugget.

Jag tackar Anna Maria för hennes omtänksamhet att vi fick skriva Historical Investigation förra året! Som många andra lärare också borde ha tänkt på!

USCH!! Vad har jag gett mig in på? Det blir defenetivt ett sabbatsår efter detta!
 Jag sticker till Filippinerna med Jenny och skaffar en häst på foder då... Det blir min rehab...
 


 Foto: ME! ;)                                                                                                           
RSS 2.0