Pepparkakor

Jag började igår kväll och blev klar idag :D Glasera pepparkakor är inte helt olikt från att baka pepparkakor, åt upp mer glasyr än vad som gick åt :P Men fint och gott blir det!! Det blev mycket bättre att göra glasyren själv, den vi köpte var inte bara dyr, den var väldigt seg så man fick kramp i handen var 30:e sekund och tuben hade stor öppning så det blev väldigt klumpigt. "God Jul" Fick inte plats :S Men med hemmagjord glasyr, som är jättelätt att göra, så går det mycket lättare. Klipp ett litet hål i hörnet på en plastpåse så blir det perfekt! :D

Mamma och jag orkar inte baka pepparkakorna själva, så jag glaserade köpta :P Haha! Men det går väl bra ändå.. eller? :D Men lussekatter har hon bakat!!

Glasyr
1 msk äggvita/2 dl florsocker
ett par droppar ättika eller citron

Framsteg



Jag såg en helt ny sida av Yatzy idag! En bra sida :D Det började normalt, med att hon sprang ifrån mig i hagen när jag kom fram (fast det har hon ändå inte gjort på länge) och jag började bli sur och kände att jag inte orkade när det började skymma och allt. Så jag fick följa efter henne och inte sluta gå, för att undvika att hon fick överhanden. Efter att ha cirkulerat Babs 511 gånger så fick jag äntligen en chans att hamna framför henne, vilket ger mig överhanden, och hon stannade och lät mig komma fram! YESS!! äntligen gjorde jag något rätt, så jag slapp gå in efter godis eller hämta Marika utan jag vann! Då lyftes mitt humör på topp. Jag har länge trott att det går åt fel håll med mig och Yatzy, att hon får överhanden över mig mer och mer när hon totalt bemästrar allt, med idag kändes det som motsatsen :D Så inne i stallet fick hon morötter och vi myste lite. Jag tror att hon, som jag, blev på riktigt gott humör :D Det kunde inte bli bättre heller när jag faktiskt kunde rida själv!! Hon har alltid stannat och vägrat gå när vi har varit ensamma, emn idag gick hon upp förbi Louises hus! Men, lite under protest. Hon Stannade, men hon tyckte mer att det var läskigt, så det var ganska skönt att känna att hon litar på mig tillräckligt mycket för att våga gå!! Det här gick hur bra som helst idag!!

Shopping


Så vad köpte jag i fredags? En svart tröja på Gina Tricot och ett halsband på MQ från Stockhlm! Detta hade jag på mig idag när kammarkören hade en liten konsert på Boda Klint! Vi fick varsinn After Eight *droool*!! :D

OO Julen är såå nära! Jag jobbar jättemycket och det är många julklappar att köpa, men vad, när och hur ska jag hinna med allt? Jag kommer att vara jättetrött precis efter jul, men det får gå! :D julen är en av mina favorittider på året. Det var så fint idag när frosten höll i sig och solen sken :D Jättefint!

SCRUBS!!!

AAA!
Det är helt underbart! En nionde säsong av Scrubs!!! Ok, JD kommer inte att vara med så jättemycket men ändå!!! De två första avsnitten var faktiskt väldigt bra! Jag tror att denna säsongen kommer att bli väldigt bra! Men jag kommer att sakna the Janitor och Ted :( Anywho, här är ett promoklipp för den nya säsongen och ett annat av mina favoriter!!

Enjoy!

 

RSS 2.0