Körresa till Skagen

Nu har jag packat allt vad jag kan, de små sakerna som är kvar får åka ner i väskan imorgon. Borås Kammarkör åker till Skagen där vi ska sjunga i Svenska kyrkan där. Sedan så får vi se om vi inte kan sjunga till oss gratis inträde någonstans ^^ Sedan ska vi gå på Skagenmuséet där och lite annat kul! Det får ni läsa om när vi kommer hem! Halv åtta imorgon avgår resan till Göteborg för att därifrån ta sig till Fredrikshamn med färjan.

Och vet ni vad. Mitt sommarlov har redan börjat =D Igår hade jag mitt sista prov. Det innebär att jag inte har några EXAMS kvar! Hur skönt som helst! Och det innebär även att jag inte har några lektioner överhuvudtaget! Det har jag verkligen förtjänat! Jag hoppas att det blir bra betyg, jag vill verkligen ha minst 32 poäng... Det är illa annars! Annars får jag väll ta retakes i november. Det blir nog bra... Hoppas jag...

Geography P1

Geography P2


Och jag kan inte vänta tills att jag kommer hem, även om det ska bli hur kul som helst att åka till Danmark. Men Sara (yatzys ägare) ringde innan och kan ni tänka er!? Dem har köpt en till häst!!!!!! =D =D =D WIIHUUUU!!! Ett halvblod, fux med en stjärn. Verkligen hur kul som helst! Den kommmer på lördag så jag får inte se den då men, jag åker upp det första jag gör på måndag! Tracy heter den... ÅÅ jag kan inte vänta, är så nyfiken på hur den är i lynnet och att rida. Dubbelt så många ridyurer för Kerstin i sommar! =D

Ha det bra allihopa i helgen!

Peace!

Irländsk Setter

ÅÅ vad jag vill ha en. Men det får ju förstås bli när jag har ett eget boende, men fortfarande. Jag vill ha en någon gång. Dem är ju så vackra och snälla! Det blir nog en perfekt första hund! =)

Nu vandrar han på de Evigt Gröna Ängarna...

Min älskade Cassidy,
Tack för de mysiga och glada stunder Du gav mig. Du var så söt och hade alltid glimten i ögat, även om Du hade ont så ville Du ut och springa. Det finns inga andra med Ditt lynne, ingen annan som har varit så snäll, så väluppfostrat busig och så pålitlig. Tillochmed mamma sa att om vi någonsin fann någon lika underbar som Du, så skulle jag få den, men av alla hästar jag träffat har ingen av dem varit i närheten av Dig. Men det finns ändå ingen, för det är så mycket att leva upp till. Tack för dem 2,5 åren jag fick tillbringa med Dig, du gjorde alla fredagar guld värda. Vila i Frid, gubben! och Tack till Anna!




Stop all the clocks, cut off the telephone,
Prevent the dog from barking with a juicy bone,
Silence the pianos and with a muffled drum
Bring out the coffin, let the mourners come.

Let aeroplanes cirkcle moaning overhead
Scribbling on the sky the message He Is Dead,
Put the crepe bows round the white necks of the public doves,
Let the traffic policemen wear black cotton gloves.

He was my North, my South, my East and West,
My working week and my Sunday rest,
My noon, my midnight, my talk, my song;
I thought that love would last forever: I was wrong.


The stars are not wanted now: put out everyone;
Pack up the moon and dismantle the sun;
Pour away the ocean and sweep up the wood.
For nothing now can ever come to any good.


- W.H Auden

Stylista

Denna nya serie verkar vara riktigt bra, men enbart av den andledningen att what's-her-face, chefsredaktören på ELLE, verkar vara väldigt krävande av personliga detaljer, som i Djävulen bär Prada (<3). "I only drink Icelatte with a small straw" sa hon när första utmaningen var att hitta en bra frukost åt henne för 40 dollar och inga andra ledtrådar för vad hon brukar äta., och inga var ju direkt till hennes belåtenhet såklart men hon var ju tvungen att välja en utav dem... Förstår faktiskt inte hur man kan utforma en sådan utmaning, den är ju helt meningslöst. En utav dem ska få ett jobb på ELLE baserat på hur man utformar en frukost. Kompetent personal har dem verkligen på ELLE... Haha, därför gillade jag denna nya serie!





Imorgon blir det desvärre ett sorgligare inlägg :'(
Cassidy <3

Ännu en serie update...

Sjunde avsnittet av Robin Hood var INTE ok...
Hela tredje säsongen är INTE ok...

(och nej jag kan inte leva utan tv :P )

Å nej! Nu kom jag påminnde jag mig själv om att jag inte kommer att kunna se på Scrubs imorgon... *snyft* Därför kommer ett av mina favoritklipp =D



Det är inte kosntigt att Scrubs är såå bra! Hilarious!

Nine in the Afternoon



Kim, jag har återvänt till P!ATD.
2005-2006 lyssnade jag sönder deras album A Fever You Can't Sweat Out, och har faktiskt inte lyssnat på den på huuuuuur länge som helst. Men så nu när man har fått tag på Spotify så snubblade jag över låten Nine in the Afternoon och That Green Gentlemen och jag är hooked igen... Nu spelas Panic! At The Disco om och om igen =D Dem ska inte spela i London i höst som vi kan åka på?

Anywho, gjorde mitt sista engelska prov i måndags så nu är det bara två prov kvar på tisdag och onsdag nästa vecka. Alltså har jag fått överstökat 5/6 ämnen! WOHOO! =D

English P2

SCRUBS



Såg precis sista avsnittet av världens bästa Scrubs! Å, så bra det var! Helt klart världsklass! Jag lipade ihjäl mig, lipar fortfarande. Slutet var så fint, så välskrivet. Jag gillade inte med det som JD bestämde sig för att göra, det var lite för cheesy för mig. Även om hela serien påpekar på att dem gör parodi på alla clichéer som finns i tv-serievärlden, men själva avslutningsscenen var helt suverän! Det känns faktiskt som att det är slut på en era. Därför tänker jag lägga upp lite av mina favoritscener då och då här, med början idag.

SPOILER VARNING! Jag tänker posta avslutningsscenen!
Så för er som förljer och inte vill se, look away! Annars, press play and enjoy!




Jag kan nästan inte sluta gråta, det är ju såå bra!
EAGLE!

Första veckan över!

10 prov gjorda, three left to go! Matten var svår, så jag hoppas på att det blir låga gradeboundaries!

Mathematical Studies (aka. Stupid Maths) P2

Ett kvar...

... denna veckan ialla fall. Sista biologiprovet gick väl bra imorse. Känns bra ialla fall, likaså matten. Det kommer inte att gå lika illa som MOCKS ialla fall! :P Men jag är jättetrött och skulle kunna somna stående med en gång. Jag måste fortsätta att plugga matte ändå, det är ju ändå sista matteprovet alls på gymnasiet imorgon och det är det enda provet jag har imorgon så jag slutar kvart i tio! GÖTT!


Biology P3

Mathematical Studies P1

Bara 4 kvar nu!

WOHOO!!

Jag kan knappt tro det, men gud va bra det känns efter dagen Paper 2 i Biologi! JA!! Här har mna pluggat in alla enzumernas funktion i DNA replication i bakterier och så kommer just den frågan, vad är oddsen? Här har man bett om hjälp och fått förklarat och faktiskt FÖRSTÅTT hur de kemiska reaktionerna i fotosyntesen fungerar och så kommer den frågan! Det kunde ju inte bli bättre!!!!

Men nu hinner jag inte skriva mer. Måste plugga in hjärnan, droger, örat, ögat och ekologi tills imorgon. Och matte... -.-

WOHOO!


Biology P1

Biology P2

Okunskap - största samhällsplågan

Jahop... Det verkar som att jag inte kommer inte på ett svenskt universitet ialla fall, om jag inte kommer in nu i höst. Från och med 2010 kommer nya regler att gälla angående oss IB elever. För att göra det mer rättvist mellan oss och, vi kan kalla dem de svenska eleverna, iomed att vi har en annan betygsskala, större krav och inga meritpoäng så ska det alltså bli mer rättvist genom att lägga oss i en annan kvot tillsammans med dem som faktiskt kommer utifrån Sverige. Jag får inte läsa på komvux i år för jag är bara nitton. Nästa år, när jag fyllt tjugo, däremot, då får jag. Men eventuellt ska komvux läggas ner nästa år, lagom till att jag bli stor nog att läsa där. Den underbara IB utbildningen som var så bra för betygen och som var så respekterad. Mmm visst... Jag tror att det handlar om okunskap om IB. Egentligen vet inte så många vad det innebär. Alla bara tänker exams när man nämner IB. Det är inte allt det handlar om, men tydligen så är politikernas största uppdrag just nu att göra det svårare för folk att faktiskt bli det man vill bli. Det slutar väll att jag blir arbetsterapeut, djursjukvårdare eller så kanske jag gör karriär inom ICA.

Jag ser verkligen inte fram emot nästa år...

Swedish P2
History P1
History P2

Hyper

Samma med svenska provet som jag hade på eftermiddagen. Helt omöjligt att spekulera kring hur det gick. Det känns inte som att jag skulle vilja hoppa och tjuta av glädje på stället, å andra sidan så kände jag likadant förra gången och då gick det ju bra. Synd bara att det inte är dem proven som räknas... Snart hoppas jag på att mina prov försvinner i posten...

Swedish P1





Jag har en klump i halsen, skrivkramp och prestationsångest. Kunde jag ha skrivit mer om jag inte hade vart så jävla seg? Kunde jag ha citerat mer från texten i paragrafen som handlade om struktur? Svar: Defenetivt JA!

Ok, två texter som handlar om ånglok utifrån olika perspektiv. En 5 paragrafer lång uppsats med tre grundläggande ideer med fokus på författarens stilmedel... Det gick okej. Men jag önskar att det var MOCKS nu istället. för jag tror att MOCKS gick bättre än i denna.

English P1

Bye Bye Reality...

Det är fruktansvärt energitömmande att bara veta att man har tio prov nästa vecka. Å andra sidan är ju nästan allt av min skola kvar över på fredag, men man ska ju ta sig dit också. Nåväl, emellan de otroligt deprimernade historiefyllda sidorna i den väldigt komplicerade boken så har man varit tvungen att göra något annat än att andas. Hoppas bara att jag kommer ihåg tillräckligt mycket för att komma någon vart betygsmässigt. 32 poäng motsvarar ca 17.8 på den svenska skalan och det vore inte alls fel att få det. Det skulle då innebära att jag måste få minst fyra 5:or och två 6:or, exklusive de extrapoäng man får från Extended Essay och Theory of Knowledge uppsatserna jag skrev. Max tre extrapoäng kan man få och jag känner att två poäng kan vara en rimlig förhoppning och om allt går väl så skulle 34 poäng alltså vara en möjlighet, men eftersom att det är så svårt att förutspå hur examinatorerna betygsätter alla uppsatser jag ahr skrivit (7st) och alla är 20-25% av betyget så är det jättesvårt att veta hur det går. Allra svårast att få en uppfattning om är just Extended Essay och ToK eftersom lärarna inte ger mig nogån upopfattning om hur de gick för dem får inte göra det. Endast i de andra uppsatserna får dem ge deras betygsuppfattning, men det kan ju bli tvärtom ändå. Det är inte upp till lärarna att ge betyg, bara att styra oss rätt.

IB är ett väldigt komplicerat skolsystem. Alla proven skickas utomplands, när det gäller uppsatserna så skickas ett stickprov och den sämsta + den bästa iväg någonstans i världen. Likaså skickas alla band med de muntliga proven ut. Tänk att sitta där och vara en examinator med 50-100 band med muntliga analyser av en oförbered text, där de flesta pratar dålig engelska och väldigt monotomt. Tänk att veta att man har 50-100, eller kasnke tillochmed fler, uppsatser och prov att rätta. Det är tydligen brist på examinatorer, jag förstår varför. Det som är riktigt dåligt är att IB på ett sätt är kvar på 1800-talet, då vi måste hela tiden se till att inte vara "tråkiga" när vi skriver, eller har ett muntligt prov. Man kan inte börja hur som helst i en uppsats, för om Examinatorn inte är "road" så får man inte ett jättebra betyg. Därför att det helt enkelt blir för monotomt för honom. Det är sjukt, sålänge jag skriver en bra uppsats, med en utmärkt kvalite i texten, så ska jag ha ett bra betyg, oavsett om den är tråkig eller inte.

Jag tror inte att någon har läst igen allt detta :P Iallafall så har jag varit i stallet i dag med och hjälpte Marika, Anna och Sara med hoppningen idag och tog lite kort. Några av dem blev helt skeva eftersom att jag stod och höll i Calle i ett grimskaft samtidigt och han tyckte att det var skönt att klia sig mot mig och att mula mig i nacken. Han är jättemysig, men inte när jag ska ta kort!!!

 

Grillkväll

Bror Magnus kom hem från Norge igår och med det så kom Gustav idag och invigde vår nya grill vi införskaffade igår.


Gamla grillen - Nya grillen
Lite skillnad...

Annars så händer det inte så mycket just nu. Jag har ju tio prov nästa vecka som större delen av mina betyg hänger på. Håll tummarna för mig :) Jag och marika red till Hyberg och sedan runt över till Ymer. En jättehärlig runda i solen där man kunde rida i kortärmat.

Over and out!
RSS 2.0