Helg

Efter en alltid så trevlig kväll med mina kära vänner från IB (jag hoppas verkligen att vi fortsätter så här så länge det bara går) med Shaboom, Grease och Journey ;D så drar jag upp till stallet för att lyssna på en liten "hoppclinic" och fika! :D Kanska kan hoppa lite själv sen :D

Torsdag

Tänk på att det är den 15:e april idag...

Dagens vill ha

Eftersom min blogg tydligen innehåller mycket vampyrism, så kommer därför lite hästinspirerande saker.


Vill ha nya skor. Kände att mina gamla sommarskor kändes trånga och slitna. Kan ju använda dem som slit och släng. Mina chaps har ju dessutom gått sönder i dragkedjan, och det känns inte roligt att gå omkring i söndriga saker. Därför är det ju passande att byta ut dem mot gaiters istället för chaps. Hööks har ju kommit ut med en ny modell av gaiters, och dem tyckte jag var snygga! Jag blev väldigt besviken på Mountain Horses chaps. Dem är rätt dyra men designen faller inte i min smak. För dyra hundralappar får man chaps som inte ens har sydda kanter längst ner, dem är bara klippta. Det tyckte jag var lite dåligt. Jag vet att jag är påväg att handla hos Hööks, som jag så många gånger tänk och sagt att jag inte ska handla hos med tanke på deras höga kvalite (mina chaps sprack ju, kan tycka att dem borde vara gjorda för att hålla. Det är ingen snäll sport!!!) men, jag hittar inga andra som jag gillar. Visst, det kan hända att dem spricker om något år, eller förhoppningsvis flera, men då får jag väll köpa nya igen då. Dem hinner ju bli slitna när man går emot grenar i skogen trampar i lera. Det är ju dessutom skinn och det blir torrt så lätt i regn och lera. Så finns det ju ett skitsnyggt schabrak i marinblått med en röd och en vit rand som korsar varandra och hur snyggt skulle inte det bli med ett par marinblå ridbyxor (som jag har :D), vit tröja och kanske lindor på Yatzy. Hon är ju vit också. Supersnyggt på tävling! Det fanns nog tillochmed skydd i dem färgerna. Varför har jag inte egen häst och en massa pengar? Oh well, jag får väl börja med skor och gaiters!

Hoppträning

Bild inte från idag!!! (hoppade högre än så :P)

Det blev en liten hoppträning i paddocken för Marika. Årets första hoppning både för mig och för Yatzy, så det var lite nervöst. Jag måste verkligen hålla igång hoppningen så att jag itne blir rädd. Har tendens att bli det. Allt desto större anledning att hoppa mer, högre och äckligare hinder, som oxrar. Men det sitter i huvudet på mig och inte i Yatzys. Hon vill inte stanna, hon stannar inte för att det är en oxer, vilket jag ibland tror precis när jag vänder upp mot hindret. Det är mitt fel om hon stannar. Alltså måste jag hoppa mer. Inte för att hon stannar mycket. Bara en gång idag, och det var för att jag blev osäker. Men det var jätteroligt när det flöt på! Allra helst hade jag sett att mamma kom och tittade på. Hon har itne sett mig hoppa Yatzy.

Oh well, en uppdatering om helgen i Stockholm kommer. Jag är bara lat! Sorry!
RSS 2.0