2 nya böcker on the way

1. The Nocturne av Jordan Scott. Den boken som Stpehenie Meyer anklagas för att ha plagierat (rätt användning av ordet?) Beställd på ebay, eftersom den inte går att få tag på här... Dåligt...

2. Wicked Lovely av Melissa Marr. En recensör skrev att den kunde jämföras med Meyers Om jag kunde drömma, så jag har höga förväntningar på den!


Åå, vad jag längtar efter att få läsa en riktigt bra bok!!!

A Twi-Hard

Tog ett litet Twilight quiz, det var inte så svårt. Bara sista frågan var väldigt förvirrande. Är det någon som förstår varför Jasper inte skulle kunna kontrollera känslor i filmen? Jag tycker det lät konstigt. Gör quizzet här! Jag fick full pott :D och är därför en Twi-Hard!! :D haha!

You Score is 10

You're a Twi-Hard

As if you wouldn't remember the first time Robert Pattinson floated into the Forks cafeteria as Edward Cullen or when the nomad vampires crashed the Cullens' baseball game in the book. The details come easy to you because you're more than just a Twilighter—you're a Twi-Hard, the ultimate fan who craves every, er, drop of the Twilight Saga, from the book that first inspired your love of bloodthirsty high-schoolers to the film that brought them all alive. Bask in the glory of your status and reward yourself with our complete Twilight Saga coverage, including behind-the-scenes interviews, news and exclusive photos and videos!

Det är faktiskt sant :P

Det blir ett inlägg till om The Host

För jag har läste klart den igår morse. Satt hela dagen i söndags, läste så mycket jag kunde i måndags på lunchen när jag jobbade och efteråt. Hade ett par kapitel kvar igår morse. Jag kunde bara inte släppa den.

Jag är helt lyrisk över boken, den är jättebra! Den är som med Meyers andra bok Twilight, att det tar ett par kapitel innan man har fastnat, emn när man har fastnat så kommer man bara att sträckläsa! Sådana böcker älskar jag och jag känner att jag verkligen har hittat min genre och favoritförfattare. Synd att hon inte har hunnit skriva fler böcker och jag hoppas verkligen att Midnight Sun kommer att skrivas!

Det jag verkligen gillar med Meyers böcker är att hon alltid lyckas snurra in allt och alla i en sådan svår situation att man tror att det aldrig kommer att sluta bra. Därför blir det så spännande, även ifall jag kan tycka att det händer för lite ibland. Det är speciellt när man tror att nu kommer det att hända något som gör att allting blir mycket värre, men det gör det aldrig. Det kände jag med Twilight-serien också ibland. 3/4 av boken var jag helt fast och tvungen att läsa för jag kunde bara inte förstå hur det skulle sluta. Jag är ju svag för lyckliga slut, så jag var helt enkelt tvungen att läsa för att få veta om hon kunde lösa situationen!

Men i det stora hela älskade jag boken, men den ersätter inte Twilight. Dem är olika, vilket jag tycker är jättebra. Man blir inte besviken när man läser boken så LÄS DEN!! :D


Spoiler alert!! Tror jag :P
Jag hade gärna läst åtminstone ett kapitel ur Melanies synvinkel efter att hon har blivit fri igen. Detta var jag väldigt besviken över.

Kitchen Aid

Mamma har köpt en ny hushållsassistent (eller vad man kallar det) från Kitchen Aid. Det är samma design som när den skapades 1947! :D jättesnyggt i köket, den är till för att synas! Man får med en kokbok från Kitchen Aid också, och däri fanns ett recept på prezel!! Det ska jag göra någon gång! Det är bland det godaste som finns! Såå gott!!! Nu är den använd för första gången och mamma gjorde en sockerkaka!

Och ja, vi säljer sådana på Önska :P

The Host

När jag läste baksidan till The host så gillade jag inte idén. Jag är lite trött på utomjordingar, det känns som 90-talets hit. Jag blev ännu mera skeptisk när jag hörde att den ska bli film. J.K. Rowling ska ju tydligen skriva fler böcker, fast under ett annat namn, vilket jag kände att Stephenie Meyer också skulle (preoblemet blir ju bara att läsa rätt bok sen :P).

Nu har jag läst nästan halva boken, och jag sitter här med tårar i ögonen. Läs den!! Den är visserligen inte i närheten av Edward<3 och Twilight. Det är inte samma story, men den förbjudna kärleken är annorlunda i The Host, även om jag kan se några likheter till Twilight, så börjar jag mer och mer att älska boken och kan nästan inte släppa den. Jag längtar efter filmen och nu vill jag inte skriva mer i detta inlägget, för jag vill läsa!!!!!

MUSE

Älskar låten Knights of Cydonia. Och deras senaste I Belong to You är ju sjukt bra! Men shit, vilken skillnad! HAHA! Jag är inte bra på genre, men skillnaden är ju så stor att dem verkligen växlar mellan genren rock och... pop? Det spelar iallafall ingen roll ändå för låten ger mig gåshud, så tummen upp (Y)! Och det bästa är att dem finns med på soundtracket till New Moon :D Lyssna på spotify, eller här:

Uppdatering

Bloggen fick en liten uppdatering idag. bytte nämnligen profilbild. Det fattas lite häst i min bloggdesign, tycker jag, eftersom jag inte ens vill föreställa mig mitt liv utan hästar. Jag skulle förmodligen vara fruktansvärt olycklig, men jag skulle ju inte föreställa mig det! Och Sara, Yatzys ägare, var supergullig och framkallade denna bilden på mig och yatzy när vi löshoppade i sommras. det är faktikst ganska illa att detta är enda bilden på mig och Yatzy, eller hästar över huvudtaget förutom bilden på mig och Pajaz från ridlägret 2003. Så därför fick jag ta kort på kortet (HAHA! :D). Det måste bli ändring på detta! Jag vill ha bilder på mig när jag hoppar, häst vid hand och gärna att någon filmar... men ni får nöja er med detta sålänge!

Pilgrimsmusslor är min nya favoriträtt!!!


Jag var jätteduktig igår! Jag lagade pilgrimsmusslor med sparris, paprika, kantareller och senapsfrön till mamma och pappa. Det blev jättegott!!! Kocken Bengt Sjöström var ju nämnligen på Önska och lagade detta dagen vi öppnade och han fick mig att tillochmed smaka på pilgrimsmussla, och det var faktiskt godare än tillagad!!! Så igår fick jag mamma och pappa att smaka en bit rå pilgrimsmussla, haha! Den är söt, inte salt! Anywho, jag stod i nästan en timma och stekte detta i mycket olja. Jag hade en belaggd panna, synd att mamma inte har hunnit köpa en rostfri panna. Kan verkligen rekomendera att laga detta! Jag la bara i sparrisen och kantarellerna först (stekte svampen i en annan panna utan smör eller olja för att steka bort vattnet!) och sedan i med paprika och senapsfrön. Fyll på med olja under tiden, det ska nästan vara dränkt utan att alltihop blir friterat! Och lägg sedan i pilgrimsmusslorna vid sidan om för att dem ska få stekyta. Gör inte det för dent, musslorna tog längre tid än jag förväntade mig igår! Salta och peppra! Inga andra kryddor! Pilgrimsmusslorna ska smaka!

Jag fattar inte...

Kan man, eller kna man inte boka biljtter till New Moon? Jag har försökt sedan dagen dem släpptes, men jag hittar inte till biljettbokningen och jag fattar ingenting när resten av Sverige skriker efter biljetter?

Kan man, eller kan man inte?

Jag lovar att uppdatera!



Men shit vad sent det blir när man arbetar så hårt som jag gör! :P Haha


Fast det är inte ett lätt jobb! Det är ju mycket mer detaljerat än vad man tror! Inter bara alla olika funktioner i kassan man ska kunna hjälpa kunden med. (Inga orderbeställningar första veckan tack!) Men exponeringen i hyllorna tar jättelång tid, för det ska ju se snyggt och proffsigt ut! Tack och lov för att dem tillåter att de leverantörer som vill exponera varorna själva kommer och gör det, samtidigt får vi en liten kurs i varje märke. Idag pratade vi med leverenttören för Sagaform, Stelton, Jelly Bean, Mats Jonasson Målerås och en leverantör för köksdetaljer och knivar. (Som jag glömt namnet på, oops... :S) Men man är helt slut i benen efter att ha stått upp i 8 timmar, men jag tycker faktiskt att det är väldigt roligt och jag trivs väldigt bra! Det är en väldigt lättsam stämning bland personalen.

Vi öppnar på fredag!

Men fram tills dess är veckan fullspäckad, som min helg var. Jag kunde bara slappa söndag, annars var varje minut upptagen!

Tisdag: Jobb. Öva på stämmorna till veckans Tommy Nilson konsert med kammarkören på Saga teatern. Jag måste kunna dem och texten immorgon kväll!

Onsdag: Jobb. Konsert på Sagateatern kl 19.

Torsdag: Jobb. Och en liten invigningskväll på kvällen för inbjudna gäster. Mamma, Louise och Louises mor får följa med mig :D

Fredag: Jobb. Stallet en snabbis!

Lördag: Jobb.

Söndag: VILA! och stallet.

Sista dagen på sommarlovet

Nu börjar allvaret, i morgon börjar jag på det nya jobbet :D
Det ska bli hur kul som helst! Imorgon består arbetsuppgifterna av att lära mig datasystemet och packa upp varor på hyllorna! Men hur ska jag göra med lunchen...? Haha! Det löser sig nog då.

Så min sista dag på sommarlovet, eller semestern kanske jag ska kalla det :P, avslutas med två säsongspremiärer!!! Glöm inte Ugly Betty som har hållit på i 20 minuter nu och Desperate Houseviwes klockan 21.00! Äntligen! :D

RSS 2.0